Afvalcontainer houdt bouwprojecten overzichtelijk

Wie aan een grote verbouwing begint zal ook aandacht moeten besteden aan de wijze waarop het bouw- en sloopafval wordt verwerkt. Als je dat op de bouwplaats laat liggen ontstaat er een enorme chaos. Om het afval meteen te kunnen afvoeren kun je containers bestellen. De containers zijn afgestemd op het soort afval. Als je weet welk afval er moet worden afgevoerd kun je dus het juiste type container huren. De container wordt op het door jou gewenste tijdstip bezorgd en neergezet waar je hem graag wilt hebben.

Soorten containers

Bij containers bestellen heb je veel keus. De kleinste containers zijn open en hebben een inhoud van 3 kubieke meter. De grootste containers hebben een inhoud van 40 kubieke meter. Naast verschillen wat betreft inhoud maakt het ook uit welk soort afval je wilt afvoeren. Er is keus uit containers voor groenafval, huishoudelijk afval, puin, schoon hout, zwarte grond, en bouw en sloopafval. Wie afval uit meerdere categorieën kwijt moet kan een aantal containers huren. Als je zelf geen idee hebt welk soort container je het beste kunt huren kan er het beste voor advies contact worden opgenomen met de verhuurder.

Afval in categorieën

Als je niet regelmatig te maken hebt met het afvoeren van materialen is het goed om je te verdiepen in de verschillende categorieën afval. Als afval van verschillende categorieën bij elkaar wordt gegooid zal de container niet worden leeggegooid, of moet een toeslag worden betaald. Met name bij asbest is de regelgeving erg streng. Asbest of materiaal dat daarop lijkt mag alleen in speciaal daarvoor bedoelde container worden gegooid. Het moet in doorzichtig folie worden gepakt, waarvan de naden zijn getaped. Op de folie moeten je naam en het adres staan waar het asbest vandaan is gekomen.

Containers voor bedrijven en particulieren

Niet alleen bedrijven maken regelmatig gebruik van een afvalcontainer, maar ook particulieren kunnen daar veel plezier van hebben. Bij een container bestellen hoef je alleen het soort container, het adres, het tijdstip van brengen en het tijdstip van afhalen op te geven. Alles wordt vervolgens voor je geregeld. Als bij het plaatsen van de container blijkt dat je een vergissing hebt gemaakt zal er een passende oplossing worden gezocht. Dat kan betekenen dat je een ander type container krijgt, of dat er een grotere container wordt gebracht. Bij de huurprijs van een container zijn de kosten van het storten inbegrepen.

Gerelateerd bericht