Altijd handig: agenda, notitieboek en schetsboek

Iedereen heeft wel eens een agenda, notitieboek en/of een schetsboek in huis gehad. In een agenda kun je altijd je afspraken in een overzicht zien, in een notitieboek van alles in noteren (zoals de naam al zegt) en wanneer je je creativiteit kwijt wil kun je losgaan in een schetsboek. Kortom: hele handige producten om te hebben in huis. Maar je hebt natuurlijk verschillende soorten agenda’s, notitieboeken en schetsboeken. Hieronder lees je er meer over.

Soorten agenda’s en de functies ervan

Als het gaat om agenda’s heb je verschillende soorten en varianten. Zo heb je bijvoorbeeld een agenda voor 12 maanden, zodat je een heel jaar je afspraken erin kwijt kan en vooruit kunt plannen. Maar je hebt ook weekagenda’s en maandagenda’s. Bij de agenda’s van Moleskin heb je ook gelinieerde bladzijden zodat je meteen je notities erin kwijt kan. Je kunt een agenda Moleskin online bestellen. Zo kun je meteen zoeken en vergelijken! Ben je een student? Dan is een agenda met 18 maanden ook erg handig om te hebben, deze gaat namelijk van juli t/m december.

Notitieboeken van Moleskin

Een notitieboek is niet zo bijzonder als je denkt aan een gelinieerd notitieboek dat je overal kunt kopen. Toch kun je tegenwoordig ook met een simpel notitieboek best veel en er iets creatiefs van maken. Een Moleskin notitieboek heeft namelijk verschillende soorten notitieboeken in het assortiment. Je hebt keuze uit een blanco notitieboek, maar ook gelijnd, geruit en gestippeld. Met een gestippeld notitieboek kun je een ‘bullet journal’ van maken. Dit is een trend die steeds bekender wordt. Door de stippels kun je er zelf lijnen mee maken en een eigen opmaak geven aan je pagina.

Het verschil met een blanco notitieboek en een schetsboek van Moleskin, is het aantal gram van het papier. Schetspapier is vaak dikker zodat het steviger is voor het tekenen met verschillende materialen. Wil je specifiek dikker papier dan een schetsboek om fijn te kunnen tekenen en schetsen? Dan is een schetsboek bestellen een goede keuze.

Wat is een bullet journal?

Zoals bovengenoemd kun je van een gestippeld notitieboek een bullet journal maken. Maar wat is dat eigenlijk? Een bullet journal kan ook op een blanco notitieboek gemaakt worden, maar een gestippeld notitieboek kan je helpen om er rechtere lijnen en vormen mee te maken. Het is een soort all-in-one boekje: je agenda, planning en to-do-list en bijvoorbeeld je voortgang kun je erin zetten. Maar je kunt er ook wat schetsen en doodles in kwijt. Het geeft je de mogelijkheid om je creativiteit in kwijt te kunnen, je eigen draai en opmaak te geven, en als je specifieke doelen hebt deze dagelijks bij te houden.

Je kunt een bullet journal mooi vormgeven door bijvoorbeeld speciale markers te gebruiken met een mooi kleurtje en een goede pen of fineliner. Gebruik een pen of fineliner dat niet doordrukt en ook fijn te schrijven is als je het klein moet houden, een notitieboek is namelijk niet erg groot. Je kunt ook brush lettering leren en dit hierop toepassen. Een bullet journal is dus erg persoonlijk en je kunt helemaal in je eigen stijl je gang gaan! Voor wat inspiratie kun je altijd op sites kijken zoals Pinterest of Behance.

Gerelateerd bericht