Brouw thuis een Quadrupel bier!

Heb jij wel eens een bierbrouwerij bezocht? Dan zul je je vast ontzettend hebben verbaasd over de enorme hoeveel apparatuur wat er aanwezig was. Om nog maar te zwijgen over de enorme omvang hiervan. Van ketels tot andere machines, het is er allemaal. Toch is het ook heel goed mogelijk dit in je eigen keuken te kunnen realiseren. Logischerwijs niet in dezelfde omvang als dat dit in een brouwerij wordt gedaan, maar kleinschalig. Zo kun je dus prima je eigen Quadrupel biertje helemaal zelf thuis brouwen. Hoe je dit kunt doen, dat vertellen we je hier.

Recept

Allereerst is het belangrijk, dat voor je überhaupt ook maar kunt beginnen met het brouwen van bier, je beschikt over het juiste recept. Dus wil jij je eigen Quadrupel brouwen, dan mag een Quadrupel recept natuurlijk niet ontbreken. Zo weet je namelijk exact wat je nodig hebt en niet geheel onbelangrijk, de hoeveelheid van ieder ingrediënt. Ook zaken zoals temperatuur en bepaalde handeling zijn een essentieel onderdeel om het gehele brouwproces tot een uiteindelijk succesvol biertje te laten komen.

Benodigdheden

Wanneer je het recept hebt, dan kun je natuurlijk nog niet direct aan de slag. Voor wie zelf bier brouwen wil, is de juiste apparatuur en ook de juiste ingrediënten natuurlijk een absolute must. Waar die voor velen een enorme uitdaging is, is dit tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Je kunt namelijk van ieder gewenst biertje dat jij graag wilt brouwen eenvoudig een starterspakket aanschaffen. In dit pakket vind je naast het benodigde recept ook alle ingrediënten en niet geheel onbelangrijk de apparatuur die je nodig hebt om zelf bier te kunnen brouwen.

Zelf aanschaffen

Ondanks het feit dat er in een starterspakket praktisch alles zit wat je nodig hebt, kunnen er een aantal items zijn die je zelf aan dient te schaffen. Eén van deze dingen is een grote pan. Een pan van bij voorkeur minimaal 6 liter, aangezien je bij een gemiddelde batch een opbrengst hebt van circa 5 liter. Daarnaast zijn zaken zoals een thermometer en spatel niet altijd inbegrepen, dus mocht je deze niet hebben, dan kun je ze eventueel eenvoudig zelf aanschaffen.

Hoe lang duurt het?

Het brouwen ansicht duurt vaak niet langer dan een paar uur. Toch kan het tot wel enkele weken duren alvorens je uiteindelijk kunt genieten van je welverdiende zelf gebrouwen biertje. Dit komt, doordat een deel van het proces, het gistingsproces een natuurlijk proces is. Wanneer dit klaar is, dient het bier vervolgens ook na het bottelen nog enkele weken op een koele en droge plek te rijpen op de fles.

Gerelateerd bericht