De lage risico’s van handelen in goud

Goud kopen is op dit moment een veilige manier van beleggen. De goudprijs ligt al jarenlang op een stabiel hoog niveau. Daardoor is het een relatief risicovrije manier om je kapitaal veilig te stellen. Wie veel geld wil beleggen doet dat vaak in vastgoed, want ook dat heeft de reputatie om zijn waarde te houden. Nu de vastgoedmarkt wat minder stabiel lijkt te worden door de ontwikkelingen in de wereld, lijkt goud kopen een beter alternatief. Je kunt het goud thuis op een veilige plek bewaren. Een fysieke goudbaar in huis geeft het prettige gevoel van zekerheid in deze financieel onzekere tijden.

Goud kopen voor lage bedragen

Het is een misvatting dat met het kopen van een goudbaar hele hoge bedragen gemoeid zijn. Als je wilt kun je al voor enkele tientjes een kleine goudbaar kopen. Het is dus mogelijk om regelmatig voor een laag bedrag goud te kopen. De kans is groot dat dit meer oplevert dan wanneer je het geld op een spaarrekening zet. Als de goudprijs iets zou zakken is dat ook geen probleem, want de historie heeft geleerd dat de goudkoers zich na verloop van tijd altijd herstelt.

Verborgen kapitaal

Er zijn ook mensen die voor een aardig bedrag aan goud in huis hebben, terwijl ze dat zelf niet weten. Dat is goud, dat verwerkt is in sieraden of antieke munten. Bij Goud Inkoop Amsterdam kun je die gouden spullen omzetten naar geld. Het voordeel daarvan is dat je iets nuttig doet met die oude en kapotte sieraden, die anders alleen maar in de la liggen. Vergis je niet in de hoeveelheid geld die dat kan opleveren. Goud Inkoop wordt gedaan door ervaren specialisten en uitbetaald tegen de actuele goudprijs. De goudwaarde wordt in cash of per bank uitbetaald.

Goud wordt steeds meer waard

De geschiedenis heeft bewezen dat in onzekere tijden goud steevast meer waard wordt. Onzekere tijden zorgen er namelijk voor dat rendementen op de beurs niet meer vanzelfsprekend zijn. Oorlogen, spanningen, pandemieën en financiële onzekerheid hebben er de laatste jaren voor gezorgd dat beleggingen in aandelen niet meer deze rendementen opleveren. In onzekere tijden is het van belang om je vermogen te spreiden. Veel mensen kiezen er daarom voor om geld te beleggen in edelmetalen zoals goud. Deze investeringen zijn door de schaarste en toenemende vraag behoorlijk in waarde toegenomen. Het is daarom het overwegen waard om elke maand of elk kwartaal voor een bepaald bedrag te investeren in goud.

Gerelateerd bericht