De leukste activiteiten op Sint-Maarten

Sint-Maarten is onder Nederlandse toeristen een vrij populaire vakantiebestemming. Ben jij ook van plan om op termijn naar dit eiland toe te gaan? Of heb je mogelijk recent al een reis naar Sint-Maarten geboekt? In beide gevallen kan het geen kwaad om je in de bezienswaardigheden van dit eiland te verdiepen. Op dit eiland valt namelijk voldoende te zien, te doen en te beleven.

Rondstruinen door leuke steden

Op dit relatief kleine eiland vind je veel leuke steden. Onder andere Marigot en Philipsburg zijn bijzonder leuke steden; dit zijn bovendien de twee hoofdsteden van Sint-Maarten. Hoe het kan dat Sint-Maarten twee hoofdsteden heeft? Dat komt omdat er op Sint-Maarten twee aparte delen zijn; een Frans- en een Nederlands gedeelte. Beide gedeeltes hebben hun eigen hoofdstad.

Dat beide delen anders zijn, zie je ook duidelijk in de hoofdsteden terug. De stad Marigot is eigenlijk een typische Frans stad. Daarentegen is de stad Philipsburg vooral op Amerikanen gericht; daar hebben Nederlanders in dit gedeelte in het verleden bewust voor gekozen.

Een zeiltocht maken

Vanaf Sint-Maarten ben je in staat om prachtige zeiltochten te maken. Je gaat hierbij met een catamaran de oceaan op; vanaf deze catamaran geniet je van een subliem uitzicht. Ondertussen geniet je ook van het heerlijke weer en de gezelligheid om je heen. Bij zo’n zeiltocht komen namelijk de drankjes al snel tevoorschijn en wordt er een gezellig muziekje aangezet. Het gevoel bij een zeiltocht rondom Sint-Maarten, roept een beetje hetzelfde gevoel op als bij de griekse eilanden, zoals Corfu en Zakynthos.

Een hiketocht naar Point Blanche maken

Eén van de rustigste plekken van Sint-Maarten; dat is Point Blanche. Dit is een vrij ruig gebied op het eiland, waar je prachtige wandeltochten kunt maken. In dit gebied vind je echter ook meerdere natuurlijke zwembaden terug. Je kunt hier een verfrissende duik in nemen; wel zo lekker, aangezien de hiketocht minimaal 15 minuten duurt. Mocht je hier interesse in hebben, kun je het beste even navraag doen bij jouw hotel. De medewerkers in de Sint-Maarten hotels kunnen je perfect informeren over deze hiketocht.

Bijkomen op het strand

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om lekker bij te komen op het strand. Op Sint-Maarten kun je in ieder geval uit voldoende fraaie zandstranden kiezen.

Gerelateerd bericht