De minder bekende plaatsen van Andalusië

Via aan Andalusië denkt, zal al snel denken aan één van de grote steden. Met steden als Córdoba, Sevilla, Granada en Cádiz, is dat ook niet zo gek. In het zuiden van Spanje vind je echter nog veel meer leuke plaatsen. Zo zijn er wat kleinere en / of minder bekende steden te vinden. Je hebt hier ook veel leuke, gezellige dorpen. Andalusië is erg populair voor rondreizen en vooral met de auto zijn veel van deze plaatsen goed te bereiken. Wil jij meer weten over de onbekendere plaatsen van Andalusië? Lees dan hieronder verder.

Nerja

Een minder bekende kustplaats in het zuiden van Spanje is Nerja. Het is een plaats met witte huizen en kleine straatjes. De plaats heeft ook een aantal mooie stranden, waar je kunt zwemmen, snorkelen en duiken. Nerja heeft een prachtige ligging en is zeker de moeite waard voor een tussenstop.

Antequera

Het kleinere stadje Antequera is gelegen in het binnenland van Andalusië. Het is een favoriet onder toeristen vanwege zijn prachtige Moorse gebouwen en historische bezienswaardigheden. Antequera is ook bekend om zijn goede wijn. Vanaf Antequera kun je ook gemakkelijk door naar het El Torcal natuurgebied, wat ook erg uniek is. Dit natuurgebied staat bekend om zijn bijzondere rotsformaties.

Olvera

Vlak bij Cádiz vind je de plaats Olvera. Olvera is een karakteristiek dorp, met prachtige witte huizen. Het is een plaats waar je even weg bent van de drukte van de stad en kunt ontspannen. Er zijn ook verschillende wandel- en fietsroutes in de buurt te vinden.

Ronda

Eén van de meest bijzondere plaatsen in Andalusië is Ronda. De plaats kent een rijke historie en heeft prachtige bezienswaardigheden, zoals het Puente Nuevo brug over de El Tajo kloof. Ronda ligt erg mooi op de bergen, met steile, hoge rotswanden. In de plaats zelf is ook redelijk veel te doen. Zeker vergeleken met de andere witte dorpen.

Dit zijn onze favoriete, minder bekende plaatsen van Andalusië. De regio is erg groot, dus er zijn hier nog veel meer kleinere plaatsen en grotere, minder bezochte steden. Neem dus vooral je tijd bij het plannen van je vakantie en selecteer je plaatsen die jij graag wilt zien.

Gerelateerd bericht