De voordelen van een elektrische bedrijfswagen

Veel organisaties maken gebruik van een bedrijfswagen, maar tegenwoordig zijn er hiervan steeds meer elektrische varianten op komst. Dit komt doordat deze elektrische bedrijfswagens een aantal belangrijke voordelen met zich meebrengen. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan zeker verder!

Milieuvriendelijker

Elektrisch rijden is natuurlijk een stuk milieubewuster dan auto’s die rijden op fossiele brandstof. Je hebt namelijk geen benzine of diesel nodig, maar je laadt simpelweg de auto op met elektriciteit zodat je deze kunt gebruiken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar het creëert ook een positieve reputatie van jouw bedrijf naar anderen toe – zij zien dan namelijk dat je milieubewust bent tijdens je werkzaamheden.

Fiscale voordelen

De overheid stimuleert mensen om elektrisch te gaan rijden door allerlei financiële en fiscale voordelen te geven. Zo krijg je vrijstelling van de BPM en motorrijtuigenbelasting wanneer je een elektrisch voertuig hebt. Bovendien krijgen zakelijke auto’s een lager bijtellingspercentage als het voertuig elektrisch is.

Hoge comfort en goede rijeigenschappen

De meeste elektrische voertuigen hebben uitermate hoge comfort. Ze zijn namelijk erg stil tijdens het rijden, wat prettig kan zijn wanneer je bijvoorbeeld veel belt in de auto. Ook zijn elektrische auto’s allemaal automaat – dit ervaart men meestal als een stuk gemakkelijker te besturen dan schakelauto’s.

Elektrische bedrijfswagen kopen of leasen?

Ben je ook zo geïnteresseerd geworden in een elektrische bedrijfswagen? De aanschaf kan echter een erg dure investering zijn, omdat de meeste elektrische auto’s nu nog van hoge prijs zijn. Om deze investering te kunnen voorkomen kun je er natuurlijk ook kiezen voor een elektrische bedrijfswagen leasen. In dat geval betaal je een maandbedrag om gebruik te kunnen maken van het voertuig. Bovendien zijn er meer dan voldoende opties waaruit je kunt kiezen op het gebied van elektrische auto’s. Kies bijvoorbeeld de Kia EV6 of de Hyundai IONIQ5 en wie weet ervaar jij binnenkort zelf hoe fijn het is om elektrisch te rijden!

Gerelateerd bericht