Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Valencia

Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, is een geliefde vakantiebestemming. De stad ligt in het oosten van het land aan het water. Valencia heeft daarom ook mooie stranden. Deze prachtige stad heeft veel bezienswaardigheden te bieden. Zo zijn er onder andere de kathedraal, Mercado central en het park Jardines de Turia. In dit artikel vertellen we je meer over wat je allemaal kunt zien en doen in Valencia.

Kathedraal La Seu

Het kathedraal La Seu is de hoofdattractie van Valencia. Dit mooie gebouw is gebouwd in de 13e eeuw en valt op door zijn gotische stijl. De kathedraal heeft twee torens die je kunt beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in het museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van dit indrukwekkende gebouw.

Mercado central

Deze overdekte versmarkt ligt in het oude centrum van Valencia. Je kunt hier gezellig rond lopen en een kijkje nemen, maar je kunt hier ook veel lekkere verse producten kopen. Er zijn hier ook veel lokale, unieke producten te vinden, die je niet snel zult zien in andere landen.

Park ‘Jardines de Turia’

Aan de rivier de Turia ligt het park Jardines de Turia. Dit is een groot stadspark dat je kunt verkennen door middel van een wandeling, fietstocht of boottocht. Je kunt hier ook verschillende sportactiviteiten doen, zoals tennis en voetbal. In het park zijn ook dieren en speeltuinen voor de kinderen.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

De ‘stad van kunst en wetenschap’ in Valencia is een groot complex met meerdere indrukwekkende gebouwen. Alles is het gebouwd in een mooie, moderne stijl. Je hebt hier onder andere een planetarium, een aquarium, een IMAX-bioscoop en een museum. Dit is een leuke plek om even te ontsnappen aan de hitte van de stad. Ciudad de las Artes y las Ciencias heeft een hele andere uitstraling en sfeer. Het is zeker de moeite waard om hier een aantal uur voor in te plannen.

Dit waren slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die Valencia te bieden heeft. Valencia is zeker een bezoek waard voor een onvergetelijke vakantie! Je kunt hier het beste een aantal dagen naar toe gaan. De stad is namelijk erg groot en er valt genoeg te zien.

Gerelateerd bericht