Een Hobby caravan uitkiezen bij de dealer

Wanneer je een Hobby caravan dealer bezoekt om een nieuwe caravan aan te schaffen stel je jezelf natuurlijk de vraag: Welke caravan kan ik het beste kopen? Uiteraard ligt dit aan verschillende factoren. Denk hierbij aan het budget, de auto die de caravan moet trekken en de belangrijkste randvoorwaarden (oftewel jouw eisen en wensen). Heb je moeite met het uitkiezen van jouw ideale caravan? Laat ons je dan helpen!

Kijk naar de belangrijkste factoren

Voor dat je verder leest willen wij je alvast informeren over een aantal verschillende punten die het makkelijker maken om je keuze te maken. Een caravan is nooit perfect. Je zult nooit jouw ideale caravan vinden. Je moet een caravan daarom ook altijd als een compromis zien. Daarnaast bestaan er geen slechte merken meer voor caravans. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een Hobby caravan, echter zijn andere merken tegenwoordig ook uitmuntend. Wanneer je naar de dealer gaat kijk dan vooral naar caravans die je het meeste aanspreken en houd in gedachten waarvoor je de caravan gaat gebruiken.

Wat is je budget?

Wanneer je een caravan gaat aanschaffen zal je een totaalplaatje moeten maken van de kosten die een caravan met zich meebrengt. Houdt hierbij in gedachten dat je naast de caravan zelf ook spullen voor in de caravan nodig hebt. Denk daarnaast ook aan brandstof, opslagplaats en eventuele kosten voor reparatie mocht er wat kapotgaan.

Wanneer je een bedrag hebt bepaald dat je maximaal wilt uitgeven aan de aanschaf van een hobby caravan kun je hiermee naar de dealer gaan. Je hebt hier dan ook de keus of je een nieuwe of gebruikte caravan wilt hebben.

De trekauto

Uiteraard moet de trekauto de caravan kunnen (en mogen) trekken. Daarmee maakt het overigens wel uit of je een reis naar Salland maakt, naar Italië rijdt of een rondreis wil maken naar Zweden. Mocht je alleen in Nederland blijven en weinig kilometers rijden met de Hobby caravan, vertel dit dan ook aan je dealer. Hij/zij kan je hier heel goed bij adviseren. Wel telt hoe minder de caravan weegt, hoe prettiger je in de auto rijdt.

Jouw eigen voorwaarden

Betreft je eigen wensen en eisen zul je de caravans zelf moeten bekijken. Hierbij zal de indeling een grote rol spelen. Het kiezen van de optimale caravanindeling is zeer persoonlijk. Iemand die veel onderweg is met de caravan stelt andere eisen dan iemand die de caravan vooral als stacaravan gebruikt. Zo heeft gezinsgrote ook invloed op de uiteindelijke beslissing. Tevens zal een jong gezin andere wensen hebben dan een ouder echtpaar. Kijk vooral wat bij jou en gezin het beste past!

Gerelateerd bericht