Een lekkere taart voor het hele gezin

Ik ben al jaren lekker een experimenteren in de keuken. Zo maak ik zelf gebak / taart voor mijn kinderen. Denk aan traktaties voor verjaardagen en kinderfeestjes. In deze blog bespreek ik 2 hele lekkere taarten die je online kunt bestellen en eventueel ook zelf kunt bakken. Hiervoor kun je de recepten gebruiken. Het is helemaal niet moeilijk om een taart te bakken. Zorg wel voor de juiste spullen en ingrediënten.

Red velvet cake

Red velvet cake is mijn favoriete cake. Van alle recepten die ik zelf heb gemaakt en red velvet cakes die ik bij bakkerijen heb gegeten is dit mijn favoriete. Hopelijk ervaren jullie het ook zo. Dit is een van de lekkerste recepten voor een surprise cake voor verjaardagsfeestjes. De kinderen zullen er gegarandeerd van smullen!

Ingrediënten

  • 2 ½ kop patisseriebloem
  • ¼ kop cacao poeder
  • 1 ½ kop suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • ½ kop ongezouten boter op kamer temperatuur
  • ¼ kop zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 2 theelepels natuurazijn
  • 1 kop karnemelk
  • Rode kleurstof
  • 2 theelepels vanille extract
  • Cream Cheese Frosting
  • 4 koppen poedersuiker
  • 240 ml roomkaas op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175 graden en boter 2 bakvormen van 22,5 cm in. Je kunt bakpapier gebruiken indien gewenst. Doe in een kom: patisserie bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout en leg dit opzij. Gebruik de keukenmachine en mix de boter, suiker en zonnebloemolie. Doe de eieren en vanille extract erbij en mix het. In een aparte kom: doe de karnemelk, natuurazijn en rode kleurstof bij elkaar totdat het een mooie dieprode kleur krijgt. Doe steeds de karnemelk mix en de bloem in de mix standaard om en om en mix het totdat alles helemaal is opgenomen. Verdeel de inhoud over de bakvormen en doe ze in de oven voor 25 minuten of totdat ze gaar zijn. Bij mij duurde het wat langer dan 25 minuten en zelf check ik het net een tandenstoker. Als de tandenstoker er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cakes volledig afkoelen. Voor de cream cheese frosting: mix de boter, roomkaas, vanille extract en zout. Gebruik hier de keukenmachine voor. Ik laat dit zelf afkoelen in de koelkast terwijl de cakejes aan het afkoelen zijn. Doe er steeds een theelepel melk erbij totdat de cream cheese frosting romig is. Zet een van de cakes op een cakestandaard en haal er een heel dun laagje eraf zodat hij niet boller is aan de bovenkant. Smeer hier de cream cheese frosting op. Bewaar de kruimels voor de decoratie. Zet de andere cake erop met de ronde zijde aan de onderkant en doe de cream cheese frosting over de gehele cake. Eindig met de kruimels op de cake of aan de zijkanten. Zet de cake in de koelkast zodat hij kan uitharden en geniet vervolgens van een heerlijk stuk red velvet cake. Enjoy!

Ricotta Cheesecake Framboos
Ricotta cheesecake framboos recept voor 10 mensen. Za­lig zoe­te chee­se­ca­ke met ge­ma­ri­neer­de frambozen. Versier gul met verse frambozen. Iedereen lust eigenlijk wel cheesecake. Dat maakt het ook een zeer geschikte taart om op te trakteren.

Ingrediënten

  • 250 gram mariabiscuits
  • 100 gram boter
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram roomkaas
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 350 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 200 gram verse frambozen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, en vet de rest in met boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koek. Verdeel mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel en bak circa 10 min. in de oven. Haal eruit en verlaag de oventemperatuur tot 150 ºC. Klop in een kom de roomkaas, ricotta, suiker, vanillesuiker, het zout en de eieren tot een glad beslag. Schenk in de bakvorm. Houd wat frambozen achter en verdeel de rest over de vulling. Bak de taart circa 1 uur in het midden van de oven. Laat de ricotta cheesecake 3 uur afkoelen op kamertemperatuur of in de koelkast. Garneer gul met verse frambozen.

Bron: www.mamasophakken.nl

Gerelateerd bericht