Gouden tips om de waarde van je huis te verhogen!

Heb je pasgeleden een huis gekocht in deze woningcrisis en wil je het liefst alles uit je investering halen? Dan hebben wij voor jou een aantal gouden tips die je kunt toepassen om de waarde van je huis te verhogen. Niet alleen kan jij er goed van profiteren aangezien je er zelf ook gebruik van kan maken aangezien je er zelf woont. Ook ontvang je meestal een goed bedrag aan rendement wanneer je het huis verkoopt over een aantal jaren! Dus lees snel verder wat je er allemaal voor moet doen! 

Goed onderhouden huis en tuin 

Het klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar toch wordt het onderhouden van huis en tuin niet zorgvuldig gedaan. Denk aan het uitstellen van belangrijke klusjes als: schilderen van je woning, onkruid wieden, schimmel verwijderen, verrotte onderdelen vervangen noem maar op. Zodra je huis en tuin er goed verzorgd uitziet en langer mee gaat dan zal de taxateur dit meenemen in zijn taxatierapport die ongetwijfeld de waarde hoger zal berekenen.  

Nieuwe keuken en badkamer 

Een van de belangrijkste onderdelen van het huis waar je veel punten op kan scoren is het vernieuwen van de keuken en badkamer. Door de oude en vaak gebruikte keukenblad of badkamertegels eruit te slopen en er nieuwe moderne ervoor terug te plaatsen ziet, ten eerste het huis er veel mooier uit, maar ook ben je ervan verzekerd dat je weer een aantal jaren verder kunt. Belangrijk! Overweeg om een waterontharder te plaatsen die het kalkniveau in het water verminderd. Wil je meer informatie hierover? Kijk dan snel hier: waterontharder Utrecht en waterontharder Groningen. 

Duurzame attributen  

Een zeer goede manier om de waarde van je huis te verhogen is door het energiezuinig te maken. De komende tijd moeten we drastische maatregelen nemen om de CO2 uitstoot te verminderen. Door je woning te verduurzamen verbruik je veel minder energie waardoor het goedkoper wordt voor de volgende bewoner om daar te gaan wonen. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen, warmtepomp en isolatiemateriaal. Wees er wel bewust van dat je altijd een verbouwvergunning op moet vragen bij de gemeente. Er zijn genoeg mensen die zonder aangeven beginnen met het verbouwen van een onderdeel in huis dat niet goed volgens de regels is uitgevoerd. Dus om een boete en andere problemen te voorkomen altijd doen! 

Gerelateerd bericht