Het aanschaffen van een gaming pc

Ben je een gamer op een normale PC en wil je toch geavanceerder kunnen spelen? Dan wil je misschien een gaming pc kopen. Een gaming PC biedt jou veel meer mogelijkheden om te gamen dan een gewone PC en het heeft veel voordelen (en zo ook nadelen). Wil je weten welke voor- en nadelen er zijn bij het aanschaffen van een gaming PC, en welke suggesties aan te raden zijn? En waar je op moet letten om te kijken of het voor jou geschikt is? Of twijfel je of je een gaming laptop moet nemen in plaats van een PC? Lees dan snel verder.

Waar op letten bij het kopen van een gaming PC + suggesties

Om te beginnen is de nvidia rtx 3060 een goede gaming PC om mee te beginnen. Het is van de fabrikant Lalashops, bevat een Intel Core i5 processor en een NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart. Dit is uiterst geschikt voor het gamen. Ook bevat het veel opslagcapaciteit, namelijk een totaal van 960 GB. Een i5 processor is goed om mee te beginnen. Als je het nog geavanceerder wil gamen kun je upgraden naar een gaming PC met een i7 of i9 processor. Bij het aanschaffen van een gaming PC is het verstandig om te letten hoeveel geheugen je precies nodig hebt en welke processor bij jouw gebruik geschikt is. Hoe hoger de processor, hoe krachtiger. Let ook op de SSD en videokaart, om er zo het beste uit te halen.

Nieuw, refurbished, PC of laptop?

Ben je nog een beginnende gamer en/of heb je op dit moment niet erg veel uit te besteden? Dan kun je ook gaan voor een refurbished PC of laptop. Je kunt kijken op bijvoorbeeld een refurbished laptops website voor het aanbod van laptops, zo ook gaming laptops en PC’s. Het kan vaak enorm veel euro’s schelen met nog zo goed als dezelfde prestaties wanneer je het helemaal nieuw koopt. Wil je liever ook op de bank kunnen gamen, of onderweg als je veel reist? Ga dan voor een gaming laptop in plaats van een PC. Het aanschaffen van een gaming PC is dus ook zeker voor jou mogelijk. Lees hieronder de voor- en nadelen van een gaming PC.

Voor- en nadelen gaming PC

Een van de voordelen van een gaming PC is dat het speciaal ontwikkeld is voor het gamen en daarom ook een echte krachtpatser is. Het zorgt ervoor dat je niet achterloopt tijdens het gamen en je zo je tegenspelers bij een multiplayer game makkelijker kunt verslaan dan met een normale PC. Ook krijg je een fijnere en hogere beeldschermresolutie. Daarnaast hebben de meeste gaming PC’s ook erg veel opslag. Bij elk voordeel zit ook een nadeel, en in dit geval is de prijs een van de nadelen ervan. Een gewone PC kun je al in verschillende prijsklassen kopen. Een gaming PC ook, maar je bent vaak wel veel duurder uit. Zoals eerder genoemd is een refurbished PC of laptop dus ook een mogelijkheid, wanneer je wat minder uit te geven hebt. Ook is het vaak luider en ziet het er soms wat lomper uit, in tegenstelling tot een gewone PC.

Gerelateerd bericht