Het kiezen van juiste vloeren

Een vloer kan een huis helemaal afmaken. Vloeren kunnen een huis een compleet andere uitstraling geven. Daarom is het belangrijk dat je een vloer kiest die goed bij jouw huis en interieur past. Maar hoe kies je een vloer uit? Welk interieur gaat samen met welke soorten vloeren? En welke juist helemaal niet? Daar willen wij je graag meer over vertellen, dus lees vooral verder als je hier meer over wilt weten!

De juiste vloeren bij een interieur

Vloeren zijn er in alle soorten en maten. Je moet er rekening mee houden dat een bepaalde soort vloer misschien niet helemaal goed past bij een bepaald interieur. Stel dat je in een oud huis woont met vintage meubels, dan is het niet zo’n goed idee om te gaan voor een gietvloer. Een gietvloer wordt namelijk juist meer in huizen gelegd met een modern en industrieel interieur. Ook ligt het eraan waar je de vloer gaat leggen. Een vloer in een kleine ruimte moet er namelijk voor zorgen dat de ruimte eerder groter dan kleiner lijkt. Laat je dus vooral informeren door het bedrijf waar je de vloer gaat kopen, want het bedrijf kan je goede adviezen geven hierover!

Verschillende materialen

Er zijn veel verschillende soort vloeren waar je uit kunt kiezen. Één van de meest bekende vloeren in Nederland is een laminaat vloer. Deze vloeren zijn erg betaalbaar en komen in verschillende soorten en kleuren. Zo kun je dus altijd wel een laminaat vloer vinden die past bij jouw interieur. Laminaat is bovendien gemakkelijk te stofzuigen en dat is dan ook een groot voordeel. Daarnaast kun je gaan voor lamelparket, wat laminaat is met een laagje hout erbovenop.

Je krijgt daardoor het idee dat er een houten vloer in je huis ligt, maar dat is dus alleen de bovenste laag. Daarom is het goedkoper dan het laten leggen van een compleet houten vloer. Een gietvloer wordt zoals we eerder hebben genoemd vaak gebruikt voor huizen met een modern en industrieel interieur. Het ziet er prachtig uit en het is ook super sterk! Mochten deze vloeren je niet echt aanspreken, dan zou je altijd nog kunnen gaan voor tegels of voor vloerbedekking. Er is voor ieder wat wils dus ga eens goed opzoek en dan zul je zeker wat vinden!

Warme of koude kleuren vloeren 

Wanneer we het hebben over vloeren kunnen we ook nog onderscheid maken tussen warme en koude kleuren. In een modern interieur wordt vaak een koude kleur voor de vloer gebruikt. Je kunt er echter juist voor kiezen om het geheel wat gezelliger te maken door juist in een modern, industrieel huis een warme kleur vloer te leggen. Daarnaast is het belangrijk om de kleur af te stemmen op de muren in huis. Een drukke muur vraagt om een rustigere vloer, terwijl een rustige muur juist mooier is met een wat meer drukke vloer. Er is in ieder geval keuze genoeg! Kijk dus goed rond en pas je vloer aan op jouw eigen wensen. Laat je goed informeren door bijvoorbeeld de specialisten van Vloer & Raamdecor en zo kom je er zeker aan uit!

Gerelateerd bericht