Hoe kan ik nog beter in Duits worden?

Het leren van meerdere talen is vanwege meerdere redenen handig. Zo kan men opeens een stuk meer gesprekken volgen en zijn er ook meer serie/film mogelijkheden. De grootste reden naar mijn mening is echter dat het de mogelijkheid geeft om ook met anderstaligen te communiceren. Op vakantie gaan in het buitenland is bijvoorbeeld al een stuk fijner als je de heersende taal spreekt. Eten bestellen en boodschappen doen gaat dan immers een stuk makkelijker zonder al die handgebaren. Daarnaast kan het voor werk ook erg handig zijn. Het ligt daarom ook voor veel mensen voor de hand om de Duitse taal te leren. Veel Nederlanders gaan in Duitstalige gebieden op vakantie of zijn in hun werk verbonden met Duitssprekende mensen. Zorg altijd wel dat ook jouw zakelijk Nederlands on point is!

Het fijne aan de Duitse taal

Op social media komen er regelmatig berichten voorbij waarin de Duitse taal belachelijk wordt gemaakt. De reden is standaard de hardheid die in het Duits zit. Waar andere talen mooiere en poƫtische woorden gebruiken, is het Duitse woord dan bot en hard. Het is tegelijkertijd voor ons als Nederlanders een fijne taal. Duits is namelijk vaak vrij goed terug te koppelen naar het Nederlands. Als men zakelijk Duits wilt leren, dan is dat voor veel Nederlanders makkelijker dan om zakelijk Frans onder de knie te krijgen. De taal wordt dus vaak belachelijk gemaakt, maar voor ons is de taal van onze oosterburen relatief makkelijke materie. Nu zitten er in het Duits nog genoeg valkuilen, net zoals die in iedere taal aanwezig zijn.

De moeilijke aspecten van de taal

De naamvallen in de Duitse taal behoren tot de materie die moeilijk te beheersen is. Het zal de gemiddelde Nederlander een hoop studie uren kosten om die foutloos toe te kunnen passen. Welke naamval er moet worden gebruikt, hangt namelijk af van verschillende factoren. Om dat goed onder de knie te krijgen zijn simpelweg veel oefenuren nodig. Het leren van de Duitse taal zal dus zeker nog wel een hoop tijd kosten. Cursussen kunnen soms helpen bij het aanleren van een taal. Zo kan je Duits leren bij ILC om te proberen om het leerproces te versnellen. Zeker voor mensen die meer problemen hebben met het leren van een andere taal kan een dergelijke cursus prettig zijn.

Gerelateerd bericht