Hoe kun je besparen op je energierekening? 

De prijzen voor energie stijgen fors. Hier merken we allemaal maandelijks iets van wanneer we de rekening voor de energie moeten betalen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die jij kunt doen, zodat je geld kunt besparen op je energierekening. Je kunt bijvoorbeeld energie vergelijken, maar ook meer energie besparen. In deze blog behandelen we de stappen die jij kunt nemen naar een goedkopere uitgave van je energieverbruik!

Bespaar op warmte

Je kunt heel wat geld besparen wanneer je zuiniger omgaat met warmte. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verlagen van de temperatuur in je woning. Hiermee kunt je jaarlijks rond de € 100 besparen. Een verlaging van de temperatuur van 1 graad maakt hierbij al een groot verschil. In het begin is het misschien even wennen aan deze koudere temperatuur, maar al snel went je lichaam aan deze verandering. Ook kun je besluiten om kouder te gaan douchen. Door kouder te gaan douchen verbruik je minder warmte, waardoor je minder energie verbruikt. Bovendien is een te hete douche niet goed voor je huid, hiermee bespaar je dus niet alleen geld, maar is het ook beter voor je eigen lichaam! Daarnaast is het verkorten van de tijd die je onder de douche staat een andere belangrijke stap in het besparen van kosten op je energierekening. Als je normaal gesproken 9 minuten doucht, en je dit verkort naar 5 minuten, kun je jaarlijks rond de € 70 besparen. Dit lijkt misschien niet een groot verschil, maar wanneer je huisgenoten datzelfde doen, kunnen de besparingen hoog oplopen. Het nemen van een bad kost ook meer water en daarmee energie dan het nemen van een douche. Het zijn de kleine veranderingen die je dagelijks doet, die jaarlijks vele euro’s op je rekeningen kunnen besparen. Maak daarom elke dag kleine stappen richting het besparen van meer energie!

Kijk naar het aanbod van energieleveranciers

Een andere manier waarop jij veel geld kunt besparen is door het aanbod van de verschillende leveranciers van energie met elkaar te vergelijken. De prijzen voor energie veranderen namelijk continu, waardoor ook het aanbod en de prijzen van de leveranciers ook in verandering is. Het is wel belangrijk dat je eerst kijkt naar de huidige looptijd van je energiecontract. Wanneer je namelijk een contract hebt afgesloten voor een aantal jaar, en deze jaren nog niet zijn verlopen wanneer jij wilt overstappen van leverancier, moet je hiervoor kosten betalen. Dit zijn kosten die je moet maken omdat je het contract vroegtijdig stopt, wellicht kan dit een reden zijn om bij je huidige energieleverancier te blijven. Wanneer je huidige energieleverancier toch te duur wordt, of je geen lopend contract meer hebt bij je leverancier, kun je overstappen naar een andere aanbieder. Dit kun je snel en eenvoudig doen met behulp van een vergelijkingswebsite. Op deze website staat het gehele aanbod van alle energieleveranciers, inclusief de prijzen. Zo kun jij in één oogopslag bekijken welke aanbieder aan jouw wensen voldoet en welke prijzen hierbij het laagste zijn. Op basis hiervan kun je een keuze maken om over te stappen van leverancier. Hiermee kun je jaarlijks heel wat geld besparen!

Gerelateerd bericht