Hoe maak je je beregeningsinstallatie compleet?

Een beregeningsinstallatie is natuurlijk een perfecte manier om de problemen van een te droge zomer het hoofd te bieden. Dankzij een goede pomp zorg je ervoor dat je altijd water gebruikt uit, wat betekent dat je nooit meer het leidingwater hoeft te gebruiken voor je planten. En dit is fijn, want het scheelt niet alleen in de eindafrekening van het waterschap, maar op deze manier voorzie je je planten op een duurzame manier van hun broodnodige voeding. Maar wat kan je doen om je beregeningsinstallatie helemaal af te maken?

 

De beste sproeiers nemen

Sproeiers zijn het laatste schakeltje in de ketting, maar daarom niet minder belangrijk voor een goede beregening. Sproeiers zorgen er immers voor dat het water de planten bereikt en dus moeten ze niet alleen beschikken over voldoende kracht, maar ze moeten ook lang meegaan. Sproeiers van Rainbird hebben deze kwaliteiten in overvloed. Je kan zelf bepalen hoe sterk de straal moet zijn en de keuze hiervoor is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het oppervlak dat van water moet worden voorzien. Heb je een kleine tuin, dan volstaat een minder sterke sproeier. Wil je echter een golfbaan goed beregend houden, dan is het slim om meerdere sproeiers te nemen die in staat zijn om een heel flink oppervlak te voorzien van water. Ook kan je kiezen uit zogenaamde pop-up sproeiers, die pas echt te zien zijn als ze gebruikt worden. Ze steken de kop op, sproeien hun water en verdwijnen weer.

 

Een beregeningscomputer neemt je werk uit handen

Een beregeningscomputer is een computer die je zo kan instellen, dat het complete beregeningsproces volautomatisch verloopt. Deze computers komen in verschillende vormen, de ene met meer mogelijkheden dan de andere. De beste computers kunnen heel veel; zo kan je ze instellen op de weersvoorspellingen. Wordt er regen voorspeld, dan blijven de sproeiers stil. Het is immers niet nodig om planten water te geven als de natuur dat al voor je doet. Ook kunnen de computers rekening houden met de windrichting en windsnelheid. Op die manier hoeven ze minder hard te werken om een bepaald oppervlak te besproeien, of juist harder als ze tegen de wind in moeten werken. Deze computers maken de beregening een stuk eenvoudiger en nemen je nog meer werk uit handen. Zoals gezegd komen ze in verschillende vormen met verschillende functies, dus kies welke het beste bij je wensen past.

Kies het beste aansluitmateriaal
Het aansluitmateriaal is ook belangrijk. Dit brengt de verschillende onderdelen van de beregeningsinstallatie met elkaar in contact en het helpt enorm als dit materiaal van hetzelfde merk is als de rest van de installatie. Deze onderdelen zijn immers perfect op elkaar afgestemd en dat is precies wat je nodig hebt. Door het aansluitmateriaal goed bij de overige onderdelen aan te laten sluiten, heb je een installatie die ervoor gemaakt is om zo optimaal mogelijk te werken en geen druppel water verloren te laten gaan. Alleen dan haal je het maximale uit je installatie en zullen zelfs de droogste zomers in de toekomst zonder enige zorgen voorbij gaan.

Gerelateerd bericht