Hoe werkt een botox behandeling?

We kunnen er in 2023 niet meer omheen: botoxbehandelingen worden allang niet meer alleen gedaan bij acteurs, jetsetters en influencers. Er komen steeds meer sociale kringen waar deze behandeling normaal wordt. Ook zijn het zeker niet alleen de vrouwen die wel eens gebruik maken van zogenaamde injectables om het gezicht en de blik een opfrisser te geven en rimpels te verminderen. Er zijn steeds meer mannen die hiervoor kiezen. Waar komt deze ontwikkeling vandaan en zijn er verschillen tussen een Botoxbehandeling voor mannen en voor vrouwen?

Botox populariteit

Sinds steeds meer bekende mannen ervoor uitkomen dat ze hun gezicht hebben laten behandelen met Botox, lijkt deze behandeling ook voor mannen steeds minder iets te zijn dat in de taboesfeer hangt. Zo gaf Ronald de Boer in 2015 al toe dat hij naar de Botoxkliniek was geweest omdat hij zich stoorde aan bepaalde fronsen en trekken. Ook in andere landen als België, Duitsland en ook Amerika zie je een flinke stijging. Dat in de media over dit onderwerp gesproken wordt en het feit dat we door social media en online vergaderingen steeds meer met ons eigen gezicht worden geconfronteerd speelt hier waarschijnlijk een rol in. Hoewel dit vast niet de enige factor is in deze ontwikkeling.

Behandelingen met botox

Zijn behandelingen met Botox dan anders voor mannen dan voor vrouwen? Er zijn zeker anatomische verschillen in de gezichtstrekken van mannen en vrouwen. Denk aan de vorm van de kaak, de haarlijn, de dikte van de huid en de wenkbrauwen. Dit maakt ook dat er verschillen zijn aan te wijzen in welk resultaat mannen en vrouwen willen bereiken met het gebruik van Botox. Mannen die vragen om een botoxbehandeling hopen zo vaak hun gezicht weer frisser en energieker te maken. Ook het leggen van meer nadruk op de kaaklijn of  juist een minder zichtbare fronsrimpel tussen de wenkbrauwen, wallen of kringen onder de ogen, het verminderen van transpiratie zijn vaak beweegredenen voor mannen die Botox in laten spuiten.

Aantallen

Ook in het aantal vrouwen dat kiest voor een botoxbehandeling zit een duidelijke stijgende lijn. Ook kiezen steeds meer jonge vrouwen voor injectables. Vrouwen die voor een Botoxbehandeling gaan, hebben vaak meer dan mannen de neiging om zich aan alle kleine lijntjes te storen in plaats van puur het totaalplaatje. Kraaienpootjes, lijntjes bij de lippen, wallen en voorhoofdsrimpels zijn plekken die vrouwen vaak willen laten behandelen. Net als bij mannen is een energiekere en jongere uitstraling ook vaak een reden om tot deze ingreep over te gaan. Net als de welbekende fronsrimpel tussen de wenkbrauwen die bij veel mensen in de loop der jaren steeds meer zichtbaar wordt. Een teken van levenservaring voor de één, een bron van ergernis en onzekerheid voor de ander.

Het is belangrijk je er goed van bewust te zijn dat er altijd risico’s aan cosmetische ingrepen verbonden zijn. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent en zoek heel goed uit waar en door wie je, een ingreep laat doen als je hiervoor kiest. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Botoxbehandelingen voor mannen en voor vrouwen? Bekijk dan deze link: https://nationaalhuidcentrum.nl/behandelingen/botox/

Gerelateerd bericht