Is het tijd om je bedrijf te verkopen? Zo doe je dat

Zit je erover na te denken om je bedrijf te verkopen? Dat is niet zomaar een keuze die je maakt. Hier moet je goed over nadenken en als je uiteindelijk de keuze maakt, moet je dit natuurlijk goed voorbereiden. Maar hoe doe je dat? Hoe pak je dat aan? In deze blog lees je een stappenplan waar je rekening mee kunt houden als je je bedrijf wil verkopen. 

Neem een business coach in de arm 

In de eerste instantie kun je het beste een business coach in arm nemen. Een business coach helpt je namelijk bij het verkopen van je bedrijf. Op die manier weet je zeker dat je niets vergeet en dat er aan alles gedacht wordt. Daarnaast is een business coach op de hoogte van alle actualiteiten en eventuele valkuilen die je tegen kunt komen. Deze professional heeft ook nog een onafhankelijke blik op jouw bedrijf, wat zorgt voor een andere zicht op jouw bedrijf. Dit kan heel waardevol zijn, want als jij helemaal in het bedrijf zit, zie je sommige details niet meer. Een business coach helpt jou om alle onderstaande stappen van het stappenplan te doorlopen. 

Handig stappenplan bij de verkoop van je bedrijf 

Het stappenplan bestaat uit 6 stappen, welke hieronder worden uitgelicht: 

  1. Verkoopstrategie bepalen 
  1. Bedrijfsstrategie beschrijven 
  1. Kandidaatkopers zoeken 
  1. Naar niet-bindende biedingen vragen 
  1. Boekenonderzoek door de koper 
  1. Contracten opstellen en ondertekenen bij de notaris. 

Als jij je bedrijf wil verkopen is het dus verstandig om een business coach in arm te nemen en samen dit stappenplan te doorlopen. Aan de hand van dit stappenplan weet jij wat er van je verwacht wordt en heb je een overzicht van het gehele proces. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan en kun je ervan uitgaan dat het proces goed zal verlopen.  

Gerelateerd bericht