Is prepaid een voordelige keuze voor mobiel internet?

Internetten op je telefoon: dat kan natuurlijk via wifi. Maar wat als wifi niet beschikbaar is, bijvoorbeeld omdat deze is uitgevallen of omdat je onderweg bent? Dan kun je gebruikmaken van mobiele netwerken. Hierbij kun je ervoor kiezen gebruik te maken van een prepaid aansluiting. Lees hierin hoeverre dit een voordelige keuze is voor mobiel internet, en wat de opties zijn.

Afhankelijk van gebruik

In hoeverre prepaid voordelig is, hangt vooral af van de manier waarop je je telefoon gebruikt. Grootverbruikers van internet zijn over het algemeen het goedkoopst uit met een abonnement. Dit zijn mensen die veelvuldig gebruik maken van mobiele data. 

Eigenlijk wordt prepaid vooral voordeliger wanneer er minder wordt verbruikt. Dit komt doordat je geen vaste kosten hebt, en dus zelf je kosten ‘bepaalt’. Je kunt namelijk opwaarderen naar wens en hoeft dit niet binnen 1 maand op te maken (vanuit gaande dat je standaard prepaid kiest, in plaats van een abonnement). 

Voor kleinverbruikers is prepaid dus zeker een voordelige keuze. Het kan bij meer verbruik ook nog altijd een goede optie zijn, maar dit hangt af van je eigen voorkeuren en wensen.

Prepaid tarieven

Bij standaard prepaid dien je te kijken naar de tarieven per MB om erachter te komen in hoeverre een oplossing voordelig is. Over het algemeen is prepaid een voordelige keuze wanneer je niet meer dan 15 cent per MB betaalt. Zoals gezegd hangt dit er wel van af hoe je een herlaadkaart gebruikt.

Je kunt eenvoudig prepaid tarieven vergelijken om erachter te komen wat de goedkoopste opties zijn. Naast de tarieven per MB, is het volgende ook belangrijk: hoe wordt er afgerekend? Dit betekent: per KB, of per 100 KB (of meer)? De voordeligste keuzes rekenen af per 1 KB, terwijl het duurder is wanneer er per 100 KB of meer wordt afgerekend.

Prepaid databundels

Een bundel kan helpen om voordeliger uit te komen. Met een bundel betaal je per MB minder, maar de data is wel beperkt houdbaar (vaak 1 maand). Je kunt hiervan bijvoorbeeld gebruikmaken wanneer je voor een bepaalde periode meer internet nodig hebt, aangezien je voordeliger kunt uitkomen dan met standaard opwaarderen.

Wanneer een herlaadkaart voor mobiel internet?

Of het een goed idee is om een prepaid simkaart te gebruiken, is dus afhankelijk van jezelf. Voor velen zijn prepaid herlaadkaarten handig, omdat er geen vaste kosten zijn en omdat ze zelf kunnen bepalen wanneer ze kunnen opwaarderen. Je bent ook flexibel, omdat je nergens aan vast zit en er geen sprake is van een contract.

Gerelateerd bericht