Je eigen huis, je plek onder de zon

Je eigen huis, je plek onder de zon

Als alles mogelijk zou zijn, hoe zou jouw droomhuis er dan uitzien? Waar staat het gebouwd? De kans is groot dat je je nu een mooie villa, eventueel met zwembad, in een zonovergoten land voorstelt. Of misschien droom je wel van een schitterend penthouse, met een panoramisch zicht vanop je terras. Weet je wat? Deze villa of penthouse hoeft geen droom te blijven. Hier lees je hoe jij jouw droom werkelijkheid kunt laten worden.

Bestaande woning aankopen

Het aanbod aan vastgoed in Spanje aan de Costa Blanca is heel ruim. Uiteraard zie je er de typische, charmante Spaanse villa’s, maar er zijn ook tal van moderne villa’s, penthouses, appartementen en lofts terug te vinden. Je kiest zelf of je investeert in vastgoed in Spanje aan de Costa Blanca met een zwembad, dicht bij een golfterrein, met uitzicht op de zoutmeren of vlak bij La Zenia, het megagrote winkelcentrum in de Costa Blanca. Wil je een plekje onder de zon vlakbij het strand, of liever in de stad? Aan jou de keuze. Het aanbod aan vastgoed is er eindeloos. De zon krijg je er gratis bij.

Je eigen huis bouwen

Natuurlijk hoef je niet voor een klassieke woning te kiezen. Er zijn ook veel opties voor een nieuwbouw in Spanje. Zo’n nieuwbouwwoning biedt je tal van voordelen. Niet alleen ben je er zeker van dat alles in je woning nieuw en dus in orde is, bovendien heb je ook gegarandeerd een erg kwalitatieve woning. Ook bij een nieuwbouw in Spanje is er namelijk aandacht voor isolatie op thermisch en akoestisch vlak. Er wordt tevens geïnvesteerd in dubbele of driedubbele beglazing. De apparaten die aanwezig zijn in je nieuwbouw, zijn uiteraard ook energievriendelijk. En ook bij een nieuwbouwwoning kun je kiezen of je liefst voor een eerder traditioneel huis gaat, of liever een moderne woning wil.

Voordelen van nieuwbouw

Wanneer je kiest voor een nieuwbouw in Spanje, brengt dit eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. Nieuwbouwwoningen aan de Costa Blanca zijn gebouwd volgens geavanceerde bouwnormen en bieden je veel garanties. Zo krijg je garantie op de apparaten die aanwezig zijn in je huis en 10 jaar garantie op ontwerp- en constructiefouten. Wanneer je beslist om een nieuwbouwwoning aan te kopen, is het vaak mogelijk om de woning te personaliseren. Een ander belangrijk voordeel van een splinternieuw huis, is dat het gemakkelijk te onderhouden is.

Avonturier of speel je op veilig?

Wanneer je beslist om een nieuwbouwwoning aan te kopen, zijn er 2 opties waar je uit kunt kiezen. Ofwel kies je voor de avontuurlijke weg en kies je een woning die nog niet bestaat. Je koopt dan ‘op plan’. Het grote voordeel is dat je zelf nog een persoonlijke touch aan je huis kunt toevoegen en inspraak hebt in de vormgeving van je huis.  De veiligste optie is die van de sleutel-op-de-deur. Je kiest dan voor een woning die al helemaal af en meteen beschikbaar is. Beide opties hebben voor- en nadelen.

Gerelateerd bericht