Kan er een simkaart in een tablet?

Steeds vaker worden tablets gebruikt voor zowel werk als privé. Van het spelen van games tot het bekijken van filmpjes: een tablet biedt bepaalde voordelen ten opzichte van een telefoon, terwijl het draagzamer is dan een laptop. Daarom gaat deze vaak mee, bijvoorbeeld op vakantie. Wil je een tablet onderweg gebruiken, dan kun je deze via een simkaart voorzien van internet. Maar hoe werkt dit precies, kan een simkaart in elke tablet, en welke soort simkaarten kun je dan gebruiken? Dat lees je hier!

Welke tablets werken met een simkaart?

Het belangrijkste is dat een tablet kan verbinden met mobiele netwerken. Het moet dus een variant zijn die mobiel internet ondersteunt. Tegenwoordig komt dat neer op 4G (en eventueel 5G), voorheen was dit 3G / 2G. Dergelijke 4G-varianten worden ook ‘LTE tablets’ genoemd (dit is een andere benaming voor 4G). Je kunt dan dus WiFi en 4G gebruiken.

Wanneer een tablet een simkaartslot heeft, zal deze werken via mobiele netwerken. Ben je nog op zoek naar een geschikte tablet, dan is het aangeraden om te controleren of deze een simkaartslot heeft en via 4G (/5G) werkt. Zo weet je zeker dat deze werkt met een simkaart.

Wat voor soort simkaart in een tablet?

Kan er een simkaart in je tablet? Dan is de volgende stap het bepalen wat voor soort aansluiting je wilt. Er bestaan namelijk verschillende soorten simkaarten. Waar je het beste voor kunt kiezen, is afhankelijk van je eigen voorkeur en de manier waarop je je tablet voor internet gaat gebruiken. Lees hieronder meer over de drie soorten simkaarten.

Prepaid

De eerste optie is een prepaid simkaart. Hiermee sluit je geen contract af en bepaal je zelf wanneer je opwaardeert. Je hebt dus geen vaste kosten. Met een prepaid simkaart kun je bellen, sms’en, en internetten. Je kunt deze via beltegoed of via een bundel gebruiken.

Data sim

Een data simkaart werkt vaak ook via prepaid, alleen het is wel een ander type simkaart. Deze werkt namelijk alleen via het internet. Aangezien je voor een tablet alleen internet nodig hebt, is het hiervoor goed geschikt. Een voorbeeld hiervan is de prepaidsimkaart.net data sim. Doordat je alleen voor internet betaalt, kom je over het algemeen goedkoper uit.

Sim only abonnement

Tenslotte kun je kiezen voor een sim only abonnement. Hierbij gebruik je je simkaart niet via prepaid, maar via automatische betalingen. Je ontvangt voor een vast bedrag per maand een bepaalde hoeveelheid data, belminuten, en sms’jes. 

Gerelateerd bericht