Lees hier de laatste trends van 2022 

Ben je ondernemer, marketeer of doe je vanuit een ander vakgebied vaak onderzoek? Dan zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het aanvliegen van een analyse. Zeker wanneer je voor een klant, werkgever eigen bedrijf werkt moeilijke beslissingen moet maken is het belangrijk om op de hoogte te zijn wat er speelt op de markt. Wij hebben om deze reden een aantal algemene trends op een rij gezet die je gegarandeerd helpen bij het maken van belangrijke keuzes in het werkveld.  

COVID-19 

Iedereen heeft er behoorlijk mee te maken gehad. COVID-19, oftewel het coronavirus. De een is misschien meerdere keren goed ziek van geworden en de ander is de dans net ontsprongen. Ook de ingevoerde maatregelen van de overheid hebben voor iedereen behoorlijke beperkingen gezorgd in de vrijetijdsbestedingen en werkomgeving. Nu we twee jaar verder zijn sinds het virus Nederland bereikt heeft, zijn er veel dingen veranderd. 

  1. Mensen zijn gewend geraakt aan het thuiswerken.  
  1. Veel branches als de retail, culturele sector en horeca zijn zwaar getroffen 
  1. Veel zwerfafval van mondkapjes 
  1. Er is een bizarre behoefte om de ‘tijd’ waarin we niks konden doen, in te halen. Denk aan vrijetijdsbestedingen als theater, festivals, bioscoop en meer. Hierdoor hebben consumenten meer te besteden.  

Duurzaamheid 

Nu het klimaat met de tijd verslechterd door mede toedoen van de activiteiten van de mens zijn er harde klimaatdoelen gesteld door de overheid. Bijvoorbeeld: voor 2050 moet Nederland 95% minder broeikasgassen uitstoten. Veel mensen zijn bewust en angstig voor de toekomst en zijn hierdoor druk bezig om zelf invloed uit te oefenen op de situatie. Denk aan zonnepanelen plaatsen en isolatiemateriaal, maar ook bewuster eten door een stukje vlees te laten liggen in de supermarkt. 

Online marketing 

Digitalisering is een belangrijke trend die we ieder jaar zien terugkomen. Iedereen heeft er mee te maken. Van het online bankieren, boodschappen doen en kleding bestellen wordt allemaal via het internet gedaan. Ook veel webshops zijn erbij gekomen sinds de komst van het virus aangezien we niet meer met zijn allen naar de winkel konden gaan. Gezien opmars van websites is er meer concurrentie. Het is daarom belangrijk om je social media marketing en conversie optimalisatie goed op orde te hebben.  

Gerelateerd bericht