Mooie, minder bekende plaatsen in Italië

Milaan, Rome, Venetië en Napels. Het zijn stuk voor stuk plaatsen in Italië die jaarlijks op veel toeristen kunnen rekenen. Wil jij het echter nét iets anders doen? Wil je juist naar de kleinere en minder bekende plaatsen in Italië toe gaan? Dan heb je gelukkig meer dan voldoende keuze.

Italië is vrij groot, maar Italië is ook behoorlijk divers. Het noorden van Italië kun je bijvoorbeeld absoluut niet met het zuiden vergelijken. Doordat in dit land de nodige tegenstellingen te vinden zijn, kun je uit meerdere soorten minder bekende plaatsen kiezen. De mooiste minder bekende plaatsen in Italië vind je hieronder.

Lecce

Een prachtige en gezellige stad; dat is toch wel de manier waarop de stad Lecce omschreven kan worden. Dat deze stad nog niet al te bekend is, heeft vooral met de ligging te maken. Lecce is namelijk gelegen in de regio Puglia, ook wel bekend als de regio Apulië. Deze regio was lange tijd de meest armoedige regio van Italië, maar daar is in de afgelopen jaren verandering in gekomen. De regio is een ware opkomst bezig, waardoor Puglia op meer en meer toeristen kan rekenen. Als je in dit gebied bent, mag een bezoekje aan de plaats Lecce níet ontbreken.

Verona

Grote kans dat je wel eens van de stad Verona heb gehoord. Maar, heb je wel eens overwogen om naar deze stad toe te gaan? Vrij weinig Nederlanders gaan naar deze stad toe, terwijl de stad veel te bieden heeft. De stad kent een rijke historie, terwijl er ook een prachtige rivier door de stad heenloopt. De ligging is bovendien ideaal; de stad bevindt zich op een niet al te grote afstand van Milaan. Overigens is het ook mogelijk om rechtstreeks op Verona te vliegen vanuit Nederland.

Cagliari

Tot slot is de stad Cagliari ook een ware aanrader. Deze stad is geleggen op het eiland Sardinië en betekent vrij vertaald ‘Kasteel’. Die naam komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen; in deze stad vind je meerdere kastelen. Verder geniet je in deze stad echt nog van de authentieke, Italiaanse cultuur. Puur omdat Cagliari nog niet al té toeristisch is.

Gerelateerd bericht