Puincontainer huren tips

Heb je binnenkort een container nodig voor een klus of een grote verbouwing? Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Je wilt namelijk niet een verkeerde container huren, waardoor je geen afval kunt weggooien. Het huren van een goede container is van groot belang en meestal is een puincontainer hier geschikt voor. Wat is een puincontainer precies? En hoe werkt puincontainer huren? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een puincontainer

Een puincontainer is ideaal voor wanneer je wilt verbouwen in je woning. Bij een verbouwing komt er namelijk veel puin vrij en dit wil je in een puincontainer plaatsen. Maar wat is puin precies? Puin kan van alles zijn en vaak is puin afval in grote hoeveelheden. Het kan gaan om stenen van een muur, maar ook hout wordt gezien als puin. Het is eigenlijk massa afval in grote hoeveelheden en wat je niet meer kunt scheiden. De puincontainer is ideaal voor het massa afval, mits je de juiste puincontainer huurt.

Puincontainer huren: inschatting

Een van de lastige dingen om te betalen bij het puincontainer huren, is de grootte van de puincontainer. Je wilt namelijk genoeg afval erin kwijt kunnen en niet al te veel geld kwijt zijn voor het huren. Een te grote container is onnodig en kan je veel meer geld kosten in vergelijking met een kleine container. Het is daarom verstandig om voor het huren een realistische inschatting te maken. Je wilt een inschatting maken op basis van de grootte en kubieke afval dat vrijkomt van de verbouwing. Toch is het verstandig om een iets grotere puincontainer huren, zodat je altijd genoeg plek hebt voor het afval. Doe je dat niet en is de container vol? Vervelend, maar dan moet je een nieuwe puincontainer huren en kan dit veel kosten met zich meebrengen.

Puincontainer huren: waar deze plaatsen

Puincontainer huren is makkelijk en vaak snel gedaan, maar je moet wel nadenken over de plaatsing. Sommige container hebben namelijk een grote afmeting en deze kun je niet zomaar kwijt bij je woning. Denk hier vooraf goed over na, zodat je geen problemen krijgt met het plaatsen van de puincontainer. Je kunt de puincontainer plaatsen op een parkeerplaats, maar vaak nemen ze meerdere parkeerplaatsen in beslag. Waarschijnlijk worden deze parkeerplaatsen gebruikt door de buren en wil je hier eerst mee overleggen. Vinden de buren het niet erg? Mooi, want dan kun je de puincontainer hier laten plaatsen.

Puincontainer gebruiken

Bij een puincontainer huren moet je goed opletten op enkele zaken. Te hoog beladen containers worden namelijk niet meegenomen, omdat dit een gevaar vormt voor de verkeersveiligheid. De stamregel is vaak dat een afvalcontainer niet meer dan 20 centimeter boven de rand mag worden gevuld. Doe je dit wel? Dan is er een grote kans dat er extra kosten in rekening worden gebracht. De ophaaldienst moet dan namelijk extra ritten maken en dat kost natuurlijk geld. Hierbij is het van belang dat je een grotere container besteld, zodat je hier geen last van krijgt.

Voor al jouw container wensen ben je bij ​​Hartog Containers aan het juiste adres!

Gerelateerd bericht