Tips bij het kopen van je eerste auto

Voor een aantal maanden geleden was dan eindelijk zo ver, ik mocht eindelijk afrijden voor mijn autorijbewijs. Nadat ik een rondje had gereden met de rijinstructeur van het CBR, kreeg ik van hem de verlossende woorden dat ik geslaagd was. Eindelijk alleen op pad, alleen heb je dan wel een auto nodig. Nou kon ik die van mijn ouders wel eens lenen, maar dit was ook vaak genoeg niet het geval. Het werd dus tijd voor een eigen auto. Alleen waar begin je en hoe maak je keuzes? Dat lees je in dit artikel.

Oriëntatie

Het is belangrijk dat je eerst jezelf een aantal vragen stelt voordat je zo maar een auto koopt. Schrijf dit op en maak er een soort van checklist voor jezelf van. Op die manier vallen er al heel wat opties af en kun je makkelijker een keuze maken. Voorbeelden van vragen die je, jezelf kunt stellen zijn: Waar ga je de auto voor gebruiken? Hoeveel kilometers ga je per jaar rijden? Hoeveel mensen moet ik mee kunnen nemen? Welke functies moet de auto hebben? Handgeschakeld of automaat? Nieuw of tweedehands? En niet geheel onbelangrijk wat is budget? Door deze vragen te beantwoorden sluit de auto een stuk beter aan op jouw wensen.

Waar koop je een auto

Vanuit huis heb ik altijd mee gekregen om lokaal te kopen. Omdat ik in Enschede woon was het voor mij logisch om een auto in Enschede te kopen. Ik ben daarom naar de dealer gegaan waar mijn ouders al jaren hun auto’s kopen. Het voordeel hiervan is dat je de mensen al kent, en aangezien het je eerste auto is maken ze er vaak een mooie prijs van in de hoop dat je daar in de toekomst je auto’s blijft kopen.

Mijn ouders laten de auto wel altijd bekijken door een autogarage in Enschede. Niet dat ze de dealer niet vertrouwen, maar meer voor de zekerheid. De monteur controleert altijd de belangrijkste onderdelen. Daarnaast wordt de auto altijd op de brug gezet om zo te kijken of aan de onderkant van de auto geen rare dingen zichtbaar zijn. Daarnaast is het altijd goed om het onderhoudsboekje even door te kijken. Aan de hand van het onderhoudsboekje kun je kijken hoe de auto in het verleden onderhouden is. Dit geeft je vaak inzicht in hoe de vorige eigenaar met de auto omgegaan is.

 

Gerelateerd bericht