Tips om een woninginbraak te voorkomen

Terwijl jij even ontsnapt uit het echte leven door een welverdiende vakantie of een heerlijk weekendje weg kan jouw woning zomaar het doelwit worden van inbrekers. Zodra inbrekers ontdekken dat de bewoners een langere tijd afwezig zijn in de woning zullen zij direct toehappen. Dat is uiteraard niet fijn thuiskomen na een heerlijke vakantie. 

Gelukkig zijn er genoeg manieren om inbrekers af te schrikken, ondanks dat jij niet thuis bent. Door onderstaande tips toe te passen, kun jij inbrekers de indruk geven dat het huis bewoond is. Naast deze tips is het altijd verstandig om camerasystemen of een alarmsysteem toe te passen. Op die manier zullen inbrekers afschrikken en jouw woning niet als doelwit hebben.

Automatische lichten

Aan de hand van een schakelklok kun jij instellen wanneer jouw lampen aan en uit gaan. Hierbij kun jij bepaalde tijden instellen. Zorg dat de lampen in de avond geactiveerd worden, zodat het huis bewoond lijkt. Het is ook verstandig om een schakelklok toe te passen op de bovenverdieping. Voor circa €10 euro kun jij al een schakelklok bezitten.

Daarbij is het ook mogelijk om bewegingsmelders rondom de woning te plaatsen. De melders zullen bewegingen rondom het huis opvangen en de lampen direct activeren op dat moment. Op die manier kun jij de inbrekers in de ongewenste schijnwerpers zetten.

Zet geen gunstige objecten langs muren

Veel personen hebben hun container langs een muur staan. Op die manier maak jij het voor inbrekers gemakkelijk om een raam op hoogte te bereiken. Door de containers en ladders bij muren te verwijderen, zal het voor inbrekers lastiger worden. Hierdoor is de kans groter dat inbrekers jouw woning zullen overslaan.

Geef het huis een bewoonde indruk

Door de schakelklok kun jij jouw woning al een bewoonde indruk geven. Daarbij is het ook mogelijk om familie of vrienden in te schakelen. Zij kunnen de gordijnen open- en dichtdoen op de dagen dat jij afwezig bent. Op die manier lijkt het dat de bewoners nog dagelijks in hun woning zijn, waardoor inbrekers jouw woning liever overslaan.

Buurtpreventie

Voor inbrekers is het belangrijk dat zij ongezien blijven. Zij weten immers goed dat zij verkeerde handelingen uitvoeren en daar een behoorlijke straf tegenover staat. Indien jij in een wijk woont met sterke contacten is het voor inbrekers minder aantrekkelijk om in zo’n buurt in te breken. Daarbij zijn ook steeds meer wijken voorzien van een WhatsApp-buurtpreventie. Hierbij houden de buren elkaars woningen in de gaten en kunnen verdachte omstandigheden aan elkaar en aan wijkagenten worden doorgegeven.

Gerelateerd bericht