Voordelen van zelf je laptop samenstellen

Zijn de laptops in de winkel allemaal net niet wat je zoekt en heb je echt wat speciaals nodig? Dan is het het overwegen waard om je laptop op maat te laten maken. Een laptop die volledig aan je eisen voldoet laten bouwen op vergelijkbare wijze als hoe dit gaat met een PC

Waarom samenstellen

Voor veel mensen zullen de laptops in de winkel prima zijn, maar een enkeling zal wat anders nodig hebben. Misschien is de balans die jij zoekt tussen specificaties van je computer wel heel anders dan wat er wordt aangeboden. Zo kan het zijn dat je erg veel grafische capaciteiten nodig hebt, maar erg weinig RAM en veel opslag of iets dergelijks, of speciale eisen hebt voor het uiterlijk van de computer. Het ding met laptops in de winkel is dat ze zo ontworpen zijn dat ze veel zullen verkopen. Ze worden zo ontworpen dat binnen een bepaalde doelgroep er veel van verkocht zullen worden. Denk aan een doelgroep als mensen die graag simulatie spellen spelen. Die willen een computer die krachtig is met veel opslag omdat dat soort programma’s vaak erg veel ruimte innemen, maar de batterijduur van de laptop zal weer minder belangrijk zijn, aangezien dit soort spellen vaak thuis gespeeld worden met extra joysticks en dergelijke.

Het samenstellen

Als je dan hebt besloten dat het voor jou nuttig is om een laptop samen te laten stellen, dan moet je onderdelen gaan kiezen. Belangrijk is dat je allereerst goed weet wat je nodig hebt in je laptop. Waarvoor heb je je computer nodig en wat is er nodig aan onderdelen daarvoor? Als je dat weet kan je gaan samenstellen. Onder andere kan je dan bepalen wat voor GPU er in de computer wordt gezet, maar ook  de CPU, de harde schijf, de kast die eromheen zit, het toetsenbord, eigenlijk gewoon alles wat relevant is. Ook het bestuur systeem is van belang. Misschien wil je bijvoorbeeld een linux laptop kopen, waar dus in plaats van windows linux al op is gezet.

Linux

Wat linux betreft is het handig om niet bij een gewone winkel te kopen. Het installeren van Linux is een vervelend karwei en als je dat dus kan uitbesteden kan dat frustrerend werk voorkomen. Maar goed als je van plan bent linux te gaan gebruiken, dan is het misschien wel zo verstandig om te weten hoe je het moet installeren, omdat de rest ook ingewikkeld zal zijn.

Gerelateerd bericht