Vuurwerk kopen in Duitsland

Er zijn veel verschillende soorten vuurwerk dat je legaal kan halen voor oudejaarsavond. Naast de vuurwerkwinkels in Nederland, kun je ook vuurwerk in Duitsland kopen. Hier hebben zo ook veel verschillend vuurwerk en vaak ook meer dan in Nederland. Vuurwerkwinkels in Duitsland houden zich aan de regels en kunnen advies geven welk vuurwerk de grens over mag.

Rook- en Bengaals vuurwerk

Dit vuurwerk bevat niet de standaard knallen wat je gewend bent bij vuurwerk. Rook- en Bengaals vuurwerk bestaat voornamelijk uit fakkels, rookbommen en rookstaven. Dit vuurwerk zorgt vaak voor een langbrandende en gekleurde vlam. Het kan gezien worden als siervuurwerk.

Compound- en cakeboxen

Compound- en cakeboxen zijn boxen met siervuurwerk. Dit zijn patronen die de lucht in worden geschoten. Dit sierwerk geeft vaak geluiden, een mooie knal en versiering in de lucht. Deze boxen zijn goed samengesteld en veilig om af te steken met een aansteeklont.

Vuurpijlen

Misschien wel het bekendste vuurwerk is de vuurpijl. We kennen allemaal de vuurpijl wel. Het is net een kleine raket die de lucht in schiet. Vuurpijlen zijn er in vele soorten en maten. Je hebt vuurpijlen die geluid maken, voor een harde knal zorgen en waar gekleurd licht vanaf komt. Vuurwerk is ingedeeld in categorie├źn, van klein tot zwaar vuurwerk. Knalvuurwerk en vuurpijlen mag ook niet meer verkocht worden in Nederland. Toch zijn er veel Nederlanders die dit in Duitsland halen. Hierover zou je je kunnen laten adviseren bij een vuurwerkwinkel.

Let op!

Vuurwerk afsteken kan gevaarlijk zijn. Om deze redenen heeft de overheid strenge wetten en regels ingevoerd over het kopen en afsteken van vuurwerk. Ben je bereid om vuurwerk te kopen en af te steken, lees dan eerst de wetten en regels zorgvuldig door. Denk ook aan veiligheidsmaatregelen bij het afsteken van vuurwerk, zoals aansteeklonten, veiligheidsbrillen en een gepaste afstand van het vuurwerk.

Gerelateerd bericht