Wat is flexibel werken én waarom zou je het willen?

Flexibel werken krijgt steeds meer aandacht. Bijna alle bedrijven zijn er al mee bezig, maar helaas niet iedereen kent het nog. In deze blog gaan we dieper in op flexibele werkplekken.

Hoe werk je op flexibele werkplekken?

Flexibel werken is een manier van werken waarbij je niet vastzit aan een bepaalde werkplek of tijdsblok. Je kunt bijvoorbeeld thuiswerken, op kantoor werken of onderweg werken. Dit geeft je veel vrijheid en flexibiliteit.

Flexibel werken kan erg prettig zijn, omdat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je werkt. Je bent niet vastgebonden aan een spitsurenregime of een 9-5 baan. Dit geeft je veel vrijheid en maakt het makkelijker om je werk en privéleven te combineren.

Wat is flexibel werken én waarom zou je het willen?

Flexibel werken is werken op een manier die jou het beste uitkomt. Je bepaalt zelf je werktijden en je werkplek. Zo kun je bijvoorbeeld thuiswerken, maar ook onderweg of in een andere plek waar je je prettig voelt. Het kan ook betekenen dat je parttime werkt of juist wat meer uren maakt, afhankelijk van wat er nodig is. Wat voor jou het beste werkt, is helemaal aan jou! 

Er zijn allerlei redenen waarom mensen willen flexibel werken. Misschien heb je een druk leven met veel verplichtingen buiten je werk, of wil je gewoon wat meer vrijheid en controle over je eigen tijd.

Wat zijn de voordelen van een flexibele werkplek?

Er zijn allerlei soorten flexibele werkplekken: van coworking spaces tot thuiswerkplekken. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een flexibele werkplek?

Een flexibele werkplek geeft je de mogelijkheid om te werken waar en wanneer je maar wilt. Je bent niet vastgebonden aan een vaste werkplek en kunt dus makkelijk verhuizen of op vakantie gaan. Ook heb je minder last van files en andere verkeersproblemen.

Een ander voordeel van een flexibele werkplek is dat je minder uitgaven hebt. Je hoeft geen kantoorruimte te huren of te kopen, en je hoeft ook geen abonnement te nemen op een vergaderzaal of een parkeerplaats. 

Niet overtuigd?

Ben jij nou wel op zoek naar een kantoorruimte in het oosten van het land? Bij De Leeuwenbrug kan je heel gemakkelijk een kantoorruimte huren Deventer. Dit ideale kantoorpand ligt pal naast het Centraal Station en is next level in kwaliteit, voorzieningen, uitstraling, locatie, faciliteiten en duurzaamheid. Dit representatieve gebouw steekt er met kop en schouders boven de stad uit. Ondernemen en werken in De Leeuwenburg in Deventer geeft een zakelijke uitstraling. Waarmee je die belangrijke eerste indruk achterlaat bij (potentiële) klanten.

Gerelateerd bericht