Wat maakt sedumdaken zo ongelofelijk populair?

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende soorten groendaken verschenen. Eén van deze opties zijn de zogenaamde sedumdaken. Het gaat hierbij om groendaken die zoals de naam reeds aangeeft bestaan uit allemaal sedumplanten. Voor deze planten geldt dat ze door experten als het meest geschikt worden bestempeld om geïmplementeerd te worden in een groendak. Dat niet in het minst omdat voor sedumplanten geldt dat ze ongelofelijk sterk zijn. De vaak extreme weersomstandigheden die zich kunnen laten gelden op het dak van een woning vormen dan ook geen enkel probleem. In ieder geval, wil jij concreet te weten komen welke voordelen er nu allemaal verbonden zijn aan daken bestaande uit sedumplanten? Dan moet je vooral snel verder lezen!

Alle voordelen van een prachtig groendak 

Sedumdaken zijn tegenwoordig de meest populaire optie onder mensen die graag een groendak willen realiseren. Dat is het gevolg van de vele interessante voordelen die verbonden zijn aan dit type dak. Wat deze voordelen betreft kan je rekening houden met de onderstaande:

  • Sedumdaken zijn op verschillende manieren te realiseren;
  • De realisatie van een sedumdak hoeft helemaal niet duur te zijn;
  • Daken gemaakt van sedumplanten beschermen de onderliggende dakconstructie;
  • Er wordt ook een meerwaarde voor de omgeving geleverd;
  • Met een dak van sedumplanten creëer je een groene omgeving in de stad;

Ben jij ook één van de vele personen die overweegt om een groendak te realiseren op zijn of haar woning? Dan is het zonder meer de moeite waard om de realisatie van een sedumdak te overwegen.

Uitstekend bestand tegen de weersomstandigheden

Sedumdaken zijn zoals de naam reeds aangeeft gemaakt van sedumplanten. De keuze voor deze planten is er één die in de praktijk eigenlijk vrij logisch is. Er zijn dan ook verschillende niet te onderschatten voordelen verbonden aan het gebruik van dergelijke planten. In eerste instantie zijn ze op een financieel toegankelijke manier te kopen. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je immers ook nog eens kunnen vaststellen dat geldt voor deze planten dat ze perfect opgewassen zijn tegen de weersomstandigheden. Onderschat immers niet wat de hitte of bijvoorbeeld wind op je dak allemaal zou kunnen aanrichten. Je hebt dan ook beslist behoeften aan stevige planten… en dat zijn sedumplanten zonder twijfel. Het is dankzij deze planten dat sedumdaken in de praktijk over een ronduit uitmuntende levensduur beschikken.

Sedumdaken zijn op een groot aantal daken te realiseren

Het spreekt voor zich dat daken in de praktijk over verschillende eigenschappen kunnen beschikken. Het is dan ook bijvoorbeeld zo dat verschillende daken beschikken over een aanzienlijk groter gewicht in vergelijking met andere exemplaren. Dat was vooral in het verleden een niet onaanzienlijk probleem. Toen was het immers zo dat daken met een beperkte draagkracht niet over de mogelijkheid beschikten om een groendak te dragen. Tegenwoordig is dat gelukkig niet langer het geval. Vandaag de dag is het namelijk zo dat er ook zoiets bestaat als sedum cassettes.

Voor sedum cassettes geldt dat ze onder meer kunnen worden toegepast in sedumdaken welke worden gerealiseerd op een dak met beperkte draagkracht. Dat is het gevolg van het relatief beperkte gewicht waar deze ondiepe plantenbakken over beschikken. Let wel, controleer in de praktijk altijd even grondig samen met een expert of je dak wel echt over de vereiste draagkracht beschikt of niet. Wat dit betreft zal je uiteraard geen risico’s willen nemen.

Gerelateerd bericht