Wat zijn de duurste hotels van Abu Dhabi?

De emiraten Dubai en Abu Dhabi voeren een onderlinge strijd. Een strijd over wie de meest gave, hoogste en meest luxe gebouwen kan bouwen. Deze strijd wordt behoorlijk ver doorgevoerd. Als Dubai met een onwijs luxe hotel op de proppen komt, probeert Abu Dhabi dit dunnetjes over te doen.

Beide emiraten zijn – onder andere vanwege deze onderlinge strijd – het bezoeken meer dan waard. Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar een verblijf in Abu Dhabi? Dan moet je goed rekening met het beperkte aanbod van hotels in Abu Dhabi houden. In Dubai vind je een stuk meer hotels, maar in Abu Dhabi vind je daarentegen wel heel veel luxe hotels. Hieronder vind je een lijstje met de duurste hotels van Abu Dhabi.

Emirates Palace Hotel

Het Emirates Palace hotel werd al in 2006 in Abu Dhabi geopend. Om dit hotel te kunnen bouwen, moest er maar liefst 3 miljard dollar in geïnvesteerd worden. Met dank aan deze investering is dit hotel tot op de dag van vandaag één van de duurste hotels ter wereld.

Dit zie je duidelijk aan het exterieur en interieur van dit hotel. Het hostel ziet er als een paleis uit, is van alle gemakken voorzien en is hermetisch afgesloten. In en rondom dit hotel ben je dan ook van de gewenste privacy verzekerd. Ook in de hotelkamers – en suites- kom je helemaal niks tekort. Daar is het prijskaartje per nacht dan ook naar.

W Abu Dhabi

Het W Abu Dhabi hotel is gebouwd óver het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Dit circuit is enkele jaren geleden gebouwd voor de Formule 1; dit was destijds het duurste Formule 1 circuit ter wereld. Alles aan en rondom dit circuit is luxe; iets wat ook geldt voor het W Abu Dhabi. Dit circuit is onder meer vanwege de ligging uniek, maar ook vanwege de luxe. In en rondom dit hotel kom je qua luxe niks tekort.

Tijdens het Formule 1 weekend racen de auto’s onder de hotelkamers door. Als je tijdens dit weekend in dit hotel wilt verblijven, mag je de knip behoorlijk ver open trekken.

Ook interessant..

Wil je een luxe vakantie en overweeg je een andere regio? Dan is Las Vegas ook zeker aan te raden. Hotels met enorme klasse en tevens een stad die een indruk achter laat, die je nooit meer zal vergeten.

Gerelateerd bericht