Wil jij je woning verduurzamen met een lening? Op deze manieren kan dat!

Tegenwoordig willen we alles duurzamer. We beginnen steeds meer op de duurzaamheid te letten van producten, diensten en ook ons eigen huis. Het verduurzamen van je woning is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Het verduurzamen van je woning is een goed investering. Daarom kun je meestal een hogere hypotheek krijgen mocht je plannen hebben om je woning te verduurzamen.

Een groene hypotheek

Steeds meer hypotheekverstrekkers bieden een special pakket aan waarbij duurzaamheid beloond wordt. Vaak krijg je bij deze hypotheek pakketten rentekorting als je woning aan een aantal duurzame voorwaarden voldoet. Dit noemen we ook wel een groene hypotheek of duurzame hypotheek. Wil jij misschien jouw huis verduurzamen?  Dan is een groene hypotheek misschien erg interessant voor jou om je in te verdiepen.

Je woning verduurzamen met je hypotheek

Als je een woning koopt en van plan bent deze te verduurzamen, dan is het vaak mogelijk om een hogere hypotheek te krijgen. Duurzaamheid is erg aantrekkelijk tegenwoordig. Het kan namelijk veel geld besparen. Als je energiebesparende voorzieningen financiert, mag je daarom ook tot zes procent meer lenen dan de waarde van je woning. Dit kan helpen met de beslissing om je huis wel of niet te verduurzamen.

De voordelen van duurzaamheid

Het verduurzamen van je woning kan meerdere voordelen met zich meebrengen. Je huis verduurzamen is goed voor het milieu. Je laat zien dat je milieubewust bezig bent en meedenkt aan een betere wereld. Mocht je je woning verduurzamen dan behoudt je woning ook langer zijn waarde. Duurzaamheid kan ook voordelen meebrengen voor eigen portemonnee. Het kan je op de lange termijn geld besparen, door energie op een groene manier op te wekken, zoals doormiddel van zonnepanelen op het dak.

Ga langs bij een hypotheekadviseur

Voor het afsluiten van een lening of hypotheek is het altijd handig om kundig advies te krijgen. Een hypotheekadviseur kan jou dit advies geven. Een hypotheekadviseur kan jou veel zorgen uit handen nemen. Als ondernemer of zzp’er heb je het vaak al druk genoeg. Dan is het ook fijn als iemand jou kan helpen met zaken als het vinden van een geschikte lening of hypotheek.

Ben jij op zoek naar advies over hypotheken? Neem eens een kijkje bij Hypotheekadviseur Hoogeveen of Hypotheekadviseur Raalte. Hier geven ze de juiste advies over alles wat te maken heeft met hypotheken. Kijkend naar jouw wensen zoeken zij naar mogelijkheden voor jou. Zo krijg je inzicht in de beste mogelijkheden die er momenteel voor jou zijn.

 

Gerelateerd bericht